Havskajak


We are changing booking system! It will bee ready in a few weeks! Meanwhile, Please send us an email to info@paddelkompaniet.se with your request and we try to get back to you in a few days


Bemannad uthyrning

Vår bemannade kajakuthyrning ligger pittoreskt vid «Pensionat Järnavik», cirka 6 kilometer söder om Bräkne-Hoby. Här erbjuder vi singel-, dubbel- och trippelkajaker med tillhörande utrustning, tillsammans med drybags i olika storlekar och campingutrustning.

Intill ligger «Järnaviks Camping» med badplats, minigolfbana, kiosk och krog. På ön «Tjärö» strax utanför Järnaviks hamn finner ni vandrarhem, kafé, restaurang och gästhamn samt ett naturreservat med vandringsleder och ett flertal grillplatser och badplatser.

Kommer du med tåg eller buss till Bräkne-Hoby och vill åka vidare till Järnavik? Då har du möjlighet att göra detta via «Blekingetrafiken». Resan måste förbokas så tidigt som möjligt och avresetiden kan behöva anpassas efter tillgänglighet.


Obemannad uthyrning

Från och med säsongen 2022 erbjuder vi två stationer med obemannad kajakuthyrning. En ligger vid Järnaviks Camping, inte långt från vår bemannade uthyrning i Järnavik, och en ligger vid Kolleviks Camping i Karlshamn. På dessa stationer kör vi på konceptet:

QR - BOKA - PADDLA


När du kommer till kajakstationen scannar du QR-koden som sitter på ställningen. Sedan bokar du och betalar kajaker genom bokningsflödet som öppnas och du får då ett mejl med en länk som låser upp kajakerna. Tillhörande utrustning hämtas i boden och när du har paddlat färdigt är det bara att rengöra och återlämna kajaker och utrustning. Det går även att boka i förväg från vår hemsida för att garantera att det finns tillgängliga kajaker.


Rastplatser

Ett stort antal rastplatser med möjlighet till övernattning finns, såväl på fastlandet som på vissa öar. Lån av utförlig «karta» ingår alltid vid hyra av kajak.

Transport

För den som vill paddla enkel väg erbjuder vi transport av kajaker och övrig utrustning mot en extra kostnad.


Säl- och fågelskydd

Skärgården har ett rikt djur- och fågelliv och vissa öar är fågelskyddade 1/4-15/7. När man börjar närma sig Torhamn kommer man in i områden där det finns säl och där får man även tänka på att det råder sälskydd. Via följande länkar hittar du mer detaljerad information om både fågel- och sälskydd: «västra Blekinge», «östra Blekinge».

Kurser

För dig som vill lära dig grunderna i kajakpaddling erbjuder vi «kurser». I hyran av kajak ingår, om du så önskar, en genomgång av grundläggande paddlingsteknik, tekniker för i- och urstigning, samt kamraträddning (teoretisk genomgång på land).