GOURMETPADDLING, 3 dagar

Paddla kajak i den lummiga skärgården i Blekinge arkipelag, som är Sveriges sydligaste. Den har ett stort antal öar och vikar och lämpar sig utmärkt för en härlig naturupplevelse. Kombinera paddlingen med boende i Nordens största safaripark.

Så här går det till

Vid ankomst visar instruktörer kajakerna och går igenom enkel i- och urstigningsteknik, paddelteknik, samt teoretisk kamraträddning.

I kajakhyran ingår flytväst, kapell, paddel, karta, samt stabilisatorer som kan användas som pontoner eller vid kapsejsning.

Omkring två timmars paddling från Järnavik ligger Nordens största safaripark Eriksberg Vilt & Natur, där ni har er bas. Ni bor i Jägarvillan/The Lodge. Personal från Eriksberg hämtar och lämnar er vid Bruksviken, där ni går i land. Under turen till gårdsområdet finns möjlighet att se de vilda djuren som vandrar fritt omkring på området.

Eriksberg är ett naturreservat i Blekinge arkipelag och består av drygt 1 340 hektar, varav 409 hektar vatten. Den inhägnade delen är cirka 900 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn. Inom området finns kronvilt, dovvilt, vildsvin, visenter och mufflonfår som vandrar fritt omkring tillsammans. Här finns även ett av världens största bestånd av den röda näckrosen samt ett rikt fågelliv.

På gården finns byggnader från fem århundraden som inrymmer hotell, restaurang och kafé/gårdsbutik med försäljning av viltprodukter med mera. Middag serveras i restaurang Visenten som utsågs till Blekinges bästa i White Guide 2016. Viltköttet från den egna gården har en central roll i menyerna, även fisk fiskad utanför Eriksberg finns på menyn. Till middagen har kocken valt ut en varmrätt från den uppskattade à la carte-menyn, detta kan uppgraderas mot en kostnad. Lunchen tas med som ett lunchpaket och kan avnjutas på en klippa i skärgården


Dag 1
Ankomst/kajakintroduktion
Paddling till Bruksviken
Transport till gårdsområdet på Eriksberg
Incheckning
Varmrätt i restaurang Visenten
Boende med del i dubbelrum
Sänglinne
Dag 2
Frukost
Transport Bruksviken
Paddling i Hällaryds skärgård
Lunchpaket
Transport från Bruksviken till gårdsområdet
Varmrätt i restaurang Visenten
Boende med del i dubbelrum
Sänglinne
Dag 3
Frukost, utcheckning
Transport till Bruksviken
Paddling i Järnaviks skärgård
Lunchpaket
Paddling till Järnavik
Återlämning kajaker


På Eriksberg ingår
Transport till och från Bruksviken (tid enligt överenskommelse)
Logi två nätter i dubbelrum i Jägarvillan/The Lodge
Sänglinne och handdukar ingår
Två middagar (varmrätt - kockens val) i restaurang Visenten (dryck tillkommer)
Frukost och lunchpaket dag 2 och 3

Ni städar själva vid avresa. Köp till slutstädning för 500 kr per rum samt tillgång till relaxavdelning med bastu och utomhusjacuzzis för 200 kronor per person.

Kontakta Eriksberg direkt för att uppgradera ert boende till hotellboende. Paketet finns även som två dagar och kan även utökas med ytterligare övernattningar.

Vid önskemål om guidning/kajakkurs var vänlig ta kontakt för prisförslag.

« Tillbaka

Info


Plats
Eriksberg Hotell och Naturreservat, Blekinge, Sverige.


Pris: 3890 kr per person


Arrangörer
Paddelkompaniet
info@paddelkompaniet.se

Eriksberg Hotell och Naturreservat
www.eriksberg.nu


Incheckning vandrarhem
Tidigast kl 14.00


Utcheckning vandrarhem
Senast kl 10.00


Hämtning kajaker
Kl 09.30, 14.00 eller 18.30


Återlämning kajaker
Självservice, senast kl 18:00


_PAR_TEXT9